< Terug naar overzicht

Werkstress bij jongeren vooral gevolg van slechte werk-privébalans

Jongere medewerkers hebben gemiddeld meer werkstress dan ouderen door een gebrekkige werk-privébalans. Ook de hoge ambitie en de behoefte aan afwisseling spelen een rol.

Jongere werknemers hebben gemiddeld meer werkstress en meer vermoeidheidsklachten dan ouderen. Hoewel dit niet meteen tot verzuim leidt, heeft dit wel gevolgen op langere termijn. Dat blijkt uit onderzoek van Arbo Unie bij ruim 90.000 Nederlandse medewerkers.

Mentale veerkracht

Verontrustend is dat vooral jongere werknemers qua mentale veerkracht (werkstress) al vaak kampen met problemen. Zo voelt 32 procent van de dertigers zich na een nacht slapen niet uitgerust. Maar liefst 10 procent van hen geeft aan zich niet of nauwelijks te kunnen ontspannen. Van de twintigers geeft 18 procent aan het eigenlijk rustiger aan te moeten doen. Bij de dertigers is dat opgelopen naar 26 procent.

Een zorgwekkende ontwikkeling, die impact heeft op hun prestaties en betrokkenheid. Als we hier geen oplossingen voor vinden, heeft dit immers een impact op het functioneren van de economie als geheel. Als we nadenken over het duurzaam inzetten van medewerkers, is het bijbrengen van een ‘competentie’ als mentale veerkracht dus hard nodig.

Nood aan ‘hersteltijd’

De studie waarschuwt dan ook voor een toenemende kans op uitputting en overspanning bij jongeren door te weinig ‘hersteltijd’. Van de dertigers geeft 18 procent aan dat zij de combinatie werk-privé lastig vinden.

Er zijn echter ook andere oorzaken. Jonge werknemers hebben vaak grote ambities en behoefte aan afwisseling. Zij vragen veel van zichzelf en lijken onvoldoende manieren te hebben om te ontspannen en te herstellen. Op een bepaald moment zijn er dan geen herstelbuffers meer. Hun mentale veerkracht verzwakt en de kans op een overspanning neemt toe.

Betere begeleiding wenselijk

Getroffen jongeren gaan door hun verminderde veerkracht slechter presteren en vaak stokt ook de eigen ontwikkeling. Arbo Unie roept werkgevers daarom op om de jongere werkgeneraties te ondersteunen. Zij hebben vooral behoefte aan feedback en hulp bij hun professionele ontwikkeling.

Het onderzoek laat trouwens duidelijke verschillen per sector zien. Overheid, gezondheidszorg en onderwijs scoren zorgwekkend hoog op de behoefte aan hersteltijd. Waar andere sectoren rond de 15 procent of lager scoren, zit in de overheidssector maar liefst 23 procent van de werknemers in de risicozone. In het onderwijs is dit percentage 20 procent. Bij de gezondheidszorg ligt dit percentage zelfs op 32 procent. Ook in de zakelijke dienstverlening, zoals de IT-sector en het onroerend goed (beiden 22 procent), presteert de jongere werkgeneratie onder druk.

Bron: PW. (pwnet.nl)

Op dinsdag 12 december 2017 organiseert HR Square een seminarie over de mentale gezondheid op het werk en loopbaanveerkracht. Afspraak van 10 tot 16 uur in het Kartuizercenter, Kartuizersstraat 70 in 1000 Brussel. Meer info vindt u in de agenda.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen