< Terug naar overzicht

Worden maaltijd- en ecocheques vervangen door nettovergoeding?

Open VLD wil de maaltijd- en ecocheques vervangen door een nettovergoeding. De liberalen baseren zich op een eerder wetsvoorstel van CD&V.

Open VLD-kamerlid Egbert Lachaert heeft een wetsvoorstel ingediend om de maaltijd- en ecocheques te vervangen door een nettovergoeding die gewoon op de rekening wordt gestort. Tijdens de vorige regeerperiode werd al besloten om de papieren maaltijdcheques af te schaffen. Het bedrag van de maaltijdcheques wordt nu al maandelijks gestort op een specifieke betaalkaart.

“Door elektronisch te werken, daalden ook de kosten voor de uitgiftebedrijven zoals Sodexo”, stelt Lachaert. “Maar veel werkgevers zeggen mij dat ze toch nog altijd een even grote vergoeding aan die bedrijven moeten betalen.” Ecocheques bestaan ook nog altijd op papier.

Lachaert gaat met zijn voorstel verder op een eerder voorstel van CD&V-kamerlid Stefaan Vercamer. Dat voorstel haalde het toen niet, omdat MR uiteindelijk niet mee wilde. Er werd toen beslist om eerst even het effect van de invoering van de elektronische maaltijdcheques af te wachten.

Bron: De Tijd (tijd.be) en De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen