< Terug naar overzicht

Zorgnet-Icuro vraagt meer flexibiliteit in personeelsnorm ouderenzorg

Door de krapte op de arbeidsmarkt vinden woonzorgcentra onvoldoende zorgmedewerkers. Om het nijpende tekort op te vangen en de bewoners kwaliteitsvolle zorg te blijven bieden, vraagt Zorgnet-Icuro daarom om op korte termijn tijdelijk de personeelsnorm te versoepelen. Op die manier kan ook ander personeel dan verpleegkundigen en zorgkundigen worden ingeschakeld.

Zorgnet-Icuro, een Vlaams netwerk van zorgorganisaties, wil een versoepeling van de regels om zorgpersoneel voor rusthuizen te kunnen aanwerven. De bacheloropleiding verpleegkunde is verlengd van drie naar vier jaar. Daardoor studeren er dit schooljaar nauwelijks bachelors verpleegkunde af. “Vooral woonzorgcentra hebben het moeilijk om hun vacatures in te vullen en zorgmedewerkers met de juiste kwalificaties te vinden volgens de strikte wettelijke vereisten”, zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro. “Tegelijk stellen we vast dat de bewoners van de woonzorgcentra net meer zorg nodig hebben. Bewoners zijn nu gemiddeld 10 procent meer zorgbehoevend dan 10 jaar geleden. Een recente studie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) bevestigt dat de werkdruk in de residentiële ouderenzorg als hoger wordt ervaren dan in andere sectoren. De toestand is urgent en zorgwekkend.”

Daarom stelt Zorgnet-Icuro twee tijdelijke (drie jaar) maatregelen voor die op korte termjin het personeel in woonzorgcentra meer ademruimte moeten geven. Een eerste is een verhoogde flexibiliteit voor de norm 'verpleging'. Vandaag laat de wet toe dat tot 30 procent van de verplichte personeelsnorm verpleging kan worden ingevuld door bijvoorbeeld paramedici of zorgkundigen. Het voorstel is om de komende drie jaar tot 50 procent van die norm te gaan. Voorwaarde is wel dat dag en nacht de aanwezigheid van een verpleegkundige is gegarandeerd.

Een tweede maatregel is een verhoogde flexibiliteit voor de totale norm zorg. Voorzieningen die onvoldoende zorgpersoneel vinden volgens de strikte wettelijke bepalingen moeten andere kwalificaties in dienst kunnen nemen, bijvoorbeeld woonbegeleiders, muziektherapeuten, een mantelzorger met tien jaar ervaring of een buitenlandse arts die zijn diploma niet gelijkgesteld krijgt. Het voorstel is dat zij tot 5 procent van de totale norm van zorgpersoneel kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de bewoners en de collega’s.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen