Non-conformisten dienen groepsbelang beter

ArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit onderzoek van de University of East Anglia. De onderzoekers Piers Fleming en econoom Daniel Zizzo van de University of East Anglia gingen aanvankelijk uit van de veronderstelling dat personen die streven naar sociale harmonie het snelst geneigd zijn om samen te werken en offers te brengen.

Dat bleek echter niet het geval te zijn. Een groep proefpersonen werd getest op hun bereidheid te investeren in een hoger doel. Conformistisch ingestelde mensen bleken minder te willen investeren.

“In tegenstelling tot onze verwachtingen blijkt conformiteit niet hetzelfde te zijn als samenwerking. Sociaal wenselijk gedrag leidt niet automatisch tot meer samenwerking”, zegt Fleming. “Non-conformisten zijn geneigd om eerder het initiatief te nemen en meer moeite te doen, waardoor anderen uiteindelijk zullen volgen.”

Bron: PW Intermediair

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.