Nood aan certificering voor HR-professionals

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCompetentiemanagementFlexibiliteitHRM-opleidingenLoopbaanOpleidingOrganisatieStrategie
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat 90 procent van de HR-managers en 93 procent van de lijnmanagers ‘ja’ antwoordt op de vraag of ‘strategisch HR veel beter kan’.

Hoewel HR-managers veel belang hechten aan de bijdrage van HR voor de strategie van de organisatie, slaagt het merendeel er niet in een duidelijke strategie te formuleren. “En dat ligt niet aan de directie die hen onvoldoende ruimte biedt”, blijkt uit het onderzoek.

Het gebrek aan een HR-strategie bleek vooral te worden veroorzaakt door tekortkoming bij de inzet van HR-instrumenten en het ontbreken van de juiste competenties. Het HR-instrumentarium wordt én niet goed toegepast – ‘vaak te opportunistisch’ – én is nog onvoldoende ontwikkeld.

“Certificering kan er enerzijds toe bijdragen dat de kwaliteit van de HR-opleidingen verbetert en anderzijds stelt certificering het grootste deel van de HR-managers in staat een strategische HR-visie te vormen”, luidt de conclusie van het onderzoek.

Bron: HR Praktijk

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.