Nooit eerder werkten zoveel Belgen voltijds

Nooit eerder werkten zoveel Belgen voltijds

De afgelopen vijf jaar waren er nooit zoveel werkende Belgen voltijds aan de slag als nu. Twee op de drie werknemers heeft een voltijds contract. Het aantal deeltijdse contracten slinkt dan weer. Als we alle deeltijds en voltijds werkenden samentellen, is de Belg gemiddeld bijna negentig procent van een volledige werkweek aan de slag. Ook dat cijfer lag de laatste jaren nooit zo hoog.

De coronacrisis zette de werk-privébalans bovenaan de agenda van de werkende Belg. In 2021 namen elke maand bijna 80.000 werknemers ouderschapsverlof op om voor de kinderen te zorgen, bleek uit een recente analyse van de rijksdienst voor arbeidsvoorziening RVA. Tegelijkertijd kiest de Belg er toch voor om steeds vaker voltijds te werken. Twee op de drie werknemers is in 2022 met een voltijds contract aan de slag. Dat is een toename met 2,3 procent in vergelijking met 2021 en een absoluut record in de laatste vijf jaar, zo blijkt uit een analyse van Acerta.

We werken allemaal meer uren (maar vooral vrouwen)

Niet alleen het aantal voltijdse contracten is naar ongeziene hoogten gestegen, ook steeds meer werknemers gaan voor een werkweek van 4,5 dagen. Dat zorgt ervoor dat de gemiddelde tewerkstellingsbreuk in het Belgische bedrijfsleven – het aantal uren dat de Belg wekelijks effectief werkt gedeeld door het aantal uren van een voltijds contract – piekt op 89,4 procent.

Dat wil zeggen dat alle Belgen samen gemiddeld bijna negentig procent van de werkweek aan het werk zijn. In 2018 lag de gemiddelde tewerkstellingsbreuk een volledige procentpunt lager (88,4 procent).

Vooral vrouwen zijn de laatste jaren beduidend meer uren gaan kloppen. Waar de tewerkstellingsbreuk voor vrouwen in 2018 op 82 procent lag, ligt die nu op 83,6 procent.

“Meer uren moet haalbaar blijven”

Kathelijne Verboomen, directrice Kenniscentrum van Acerta Consult: “Er zijn verschillende verklaringen mogelijk voor het groeiend succes van contracten met meer uren. Voor werkgevers kan het een bijzonder welkome hulp zijn om de arbeidskrapte het hoofd te bieden. De voordelen om vaste medewerkers meer uren te geven, zijn groot: onmiddellijke inzetbaarheid, er is geen kost voor de rekrutering van extra mensen nodig, bedrijven weten al wie de werknemer is en wat hij/zij wil, enzovoort. Voor de werknemer betekent meer uren meer inkomen zonder naar een andere of een extra job (flexi-job) op zoek te moeten gaan.”

“Maar”, vervolgt ze, “meer uren werken moet voor de werknemer natuurlijk wel haalbaar zijn. Thuiswerk speelt daarin een belangrijke rol. Ook bedrijven spelen in de war for talent al hun troeven uit om hun werknemers te helpen voltijds te werken.”

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.