Omzet Manpower Belgium daalt met 21 procent in 2009

ArbeidsmarktInterim
Philippe Lacroix, managing director van Manpower Belgium: “De uitzend- en HR-sector heeft logischerwijze te lijden gehad onder de gevolgen van de economische crisis. Door de diversificatie van onze activiteiten zijn we er toch in geslaagd om meer operationele winst te realiseren dan verwacht in België.” Daarmee verwijst hij naar de HR-oplossingen voor specialistenprofielen van Manpower Professional en de outsourcingactiviteiten van MBS (Manpower Business Solutions).

Manpower verwacht een traag herstel van de arbeidsmarkt in 2010. Lacroix: “Week na week vangen we toch enige signalen van verbetering op uit de markt. Maar de economische context dwingt ons tot voorzichtigheid en we verwachten geen echte heropleving vóór de tweede helft van dit jaar.”

Op internationaal niveau realiseerde Manpower een omzet van 16 miljard dollar, eveneens 21 procent minder dan in 2008 (bij constante wisselkoers). De HR-groep tekende in 2009 een nettoverlies van 9,2 miljoen dollar op, tegenover een nettowinst van 205,5 miljoen dollar in 2008.

Bron: persbericht Manpower

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.