Onbetaald overwerk is de norm

Attitude

De cijfers komen uit een internationale enquête van StepStone bij 8706 personen in acht Europese landen, namelijk België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk en Nederland. De score van ons land ligt iets boven het algemeen gemiddelde. Over de acht landen samen zijn er in verhouding wat minder werknemers (68%) die langer werken dan in België (72%) en het onbetaald overwerk is op Europees niveau (63%) ook net iets minder ingeburgerd dan in België (65%).

De Noren (48% overwerk) en de Denen (49% overwerk) kunnen het gemakkelijkst de boeken sluiten of hun schop afvegen. De Italianen (83%) en de Duitsers (82%) stoppen veel moeizamer met werken, terwijl de meeste van deze noeste werkers daar niet voor betaald worden: respectievelijk 64% van de Italianen en 70% van de Duitsers slooft zich gratis uit. Personeelsleden kloppen blijkbaar geen extra uren omdat ze ervoor betaald worden. Het omgekeerde lijkt waar: voor overwerk wordt niet betaald omdat het stilaan als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.