Ondernemingen melden milde impact van nationale staking

ArbeidsmarktArbeidsrechtCommunicatieInstroomJongerenLoonLoonkostenLoopbaanMotivatieOrganisatie
Uit een rondvraag van Voka bij bijna 1000 bedrijven en door medewerkers van Voka op het terrein blijkt dat de staking niet zo’n grote impact had als gevreesd. “We stellen vast dat het ordewoord van de vakbonden om geen bedrijventerreinen af te sluiten, over het algemeen goed werd nageleefd”, zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Bij 75 procent van de bevraagde ondernemingen waren er geen stakers. 94 procent meldde dat de toegang tot het bedrijf niet werd gehinderd. 42 procent sprak van geen enkele hinder voor de werking. 18 procent meldde een verminderde dienstverlening of productie.15 procent ondervond enkele problemen met toelevering of leveranciers.

Ook bij kmo’s was de hinder beperkt. Bij 87 procent van de kmo’s kwam niemand te laat op het werk. De hinder beperkte zich voor 22 procent van de kmo’s tot laattijdige leveringen. Nog eens 19 procent was beperkter bereikbaar voor klanten en leveranciers. Zo blijkt uit een enquête van Unizo. De werkgeversorganisatie moest maar in drie gevallen een deurwaarder uitsturen wegens barrages van stakingspikketten.

Volgens ondernemers zijn dergelijke ingrepen terecht: 96 procent wil een tussenkomst van de politie bij hinder op de openbare weg. 83 procent bepleit een minimale dienstverlening voor het spoor.

Bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is hetzelfde te horen. “Ook al zorgden de vakbondsacties voor weinig hinder, toch draaiden de kmo’s en micro-ondernemingen niet op volle kracht. Eén zesde van het personeel neemt vandaag immers een dag vakantie op. Dat heeft in grote mate te maken met de staking van het openbaar vervoer. Daarom herhalen we ons pleidooi voor een minimale dienstverlening van trein, tram, bus en metro”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Volgens het VBO was er wel een staking, maar geen algemene staking. “We kunnen zeggen dat er vandaag weliswaar sprake was van een staking. Maar een algemene staking die beoogde het hele land plat te leggen was het niet”, besluit Pieter Timmermans, directeur-generaal van het VBO.

Ook de werkgeversorganisaties pleiten ervoor om het sociaal overleg verder te zetten.

Bron: VBO/Unizo/NSZ/Voka

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.