Ontevredenheid over werk-privébalans groeit

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieRetentie en verloopStrategie
Ruim de helft (52 procent) van het personeel geeft aan dat er onvoldoende capaciteit aanwezig is om het werk te verzetten. Meer dan een kwart van het personeel (27 procent) overweegt om binnen twee jaar het bedrijf te verlaten, omdat zij van hun werkgever geen werk-privébalans-ondersteuning krijgen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse wereldwijde analyse van organisatie-adviesbureau Hay Group bij meer dan 5 miljoen werknemers, werkzaam bij ruim 400 organisaties. 39 procent van de werknemers wereldwijd zegt geen goede werk-privébalans te hebben. Dit is een stijging van 7 procentpunt ten opzichte van vorig jaar.

Werkgevers hebben bovendien ook steeds minder begrip voor de verhouding tussen werk en privé van hun medewerkers. In 2012 had 47 procent van de werknemers het gevoel dat de werk-privébalans van belang is voor de werkgever. In 2011 was dit nog 57 procent.

Bron: Hay Group

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.