Ook mannelijke werknemers willen voor hun kinderen zorgen

Meer dan een vijfde van mannelijke werknemers zegt dat hun werkgever hen ontmoedigt hun werk zo te organiseren dat ze ook voor hun kinderen kunnen zorgen. Dat blijkt uit een rondvraag bij ruim 2000 Britse werknemers naar aanleiding van Internationale Mannendag.

Slechts 11 procent van de werkgevers vinden het maar normaal dat een mannelijke medewerker onverwacht thuisblijft om voor een ziek kind te zorgen. Bijna de helft van de respondenten (49 procent) zegt dat hun werkgever geen inclusief beleid voert dat in lijn ligt met ‘progressieve opvattingen’ zoals het tweeverdienersmodel en het verdelen van de zorg voor kinderen. Een meerderheid (71 procent) heeft het gevoel dat ze in de rol van belangrijkste kostwinner voor het gezin geduwd worden.

De resultaten van de enquête liggen in het verlengde van eerdere rondvragen waaruit onder meer blijkt dat mannen meer flexibel willen werken om zo hun kinderen te zien opgroeien. Nu zegt 17 procent dat hun werkschema dat niet toelaat.

Bron: HR Review

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.