Op ramkoers of reddende consensus?

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenHerstructureringOverlegorganenStrategieUitstroomVakbonden
De voorbije week was op sociaaleconomisch gebied turbulent – en dat is nog zacht uitgedrukt. Bij brouwersreus AB InBev werd het collectief ontslag van nagenoeg 300 arbeiders, bedienden en kaderleden ingetrokken na een opzienbarende blokkade van de brouwerijpoorten. Bij Opel Antwerpen kondigde moederbedrijf GM ‘de intentie tot sluiting’ aan.
Blijkbaar hebben beide bijzondere feiten iets losgeweekt. Ze lijken zelfs te gaan uitgroeien tot het symbool van de economische crisis (die momenteel wellicht in een eindfase zit, een periode waarin er typisch meer geherstructureerd wordt en waarin er meer collectieve ontslagen vallen).

“Geen zondebok”

Niet alleen de vakbonden mobiliseren en gaan betogen om jobs te redden en te ageren tegen een kapitalisme waarin alleen de aandeelhouderswaarde telt. Ook de werkgevers bijten van zich af. In een gezamenlijke oproep eisen ze al evengoed respect.
De werkgevers zijn het beu om de schuld te krijgen van alles wat er misloopt. Genoeg hebben ze ervan om als zondebok aangewezen te worden. Ze voelen zich misbegrepen en beklemtonen dat ze wel degelijk zoeken naar wegen om te kunnen ondernemen, zodat er jobs gecreëerd worden en welvaart tot stand komt. Niet jobverlies maar jobcreatie is het resultaat van goed ondernemerschap.

“Eerder financiers dan ondernemers”

De vakbonden vragen zich dan weer af of er wel goed ondernemerschap is. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw was wel erg scherp in De Tijd: “Als we marktaandeel verliezen, komt dat niet door de hoge loonkosten, maar omdat onze bedrijfsleiders te weinig innoveren en te weinig op zoek gaan naar nieuwe afzetmarkten.” Hij noemt de huidige bedrijfsleiders “eerder financiers dan ondernemers.”

Wordt bitter nog zoet?

De uitlatingen over en weer worden bitter. Precies dát is op dit ogenblik de grootste bedreiging voor de Belgische economie en de jobs. Werkgevers en vakbonden zullen dringend de sentimenten moeten vervangen door een rationeel betoog om er samen de schouders onder te zetten. Een werkbare consensus, wordt zoiets nog mogelijk? Kan bitter nog zoet worden? Kiezen werkgevers en vakbonden liever voor een onverzettelijke houding, waarbij uiteindelijk iedereen verliezer wordt?

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.