Opleiding assistenten ook in niet-universitaire ziekenhuizen vergoed

Dat meldt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Momenteel komt het RIZIV enkel tussenbeide wanneer de opleiding van de specialisten in spe in één van de universitaire ziekenhuizen gebeurt.

Met het nationaal akkoord artsen-ziekenfondsen 2015 van eind december gingen de verschillende partijen akkoord over de financiering van de opleiding van alle assistenten. De opleiding van ASO’s in de andere ziekenhuizen wordt nu volledig via de honoraria van de stagemeesters of door de pools van honoraria van het betrokken specialisme geregeld.

Het is een eerste stap om tot een volwaardige vergoeding te komen van artsen-specialisten in opleiding en van hun stagemeesters, ook in de niet-universitaire ziekenhuizen.

De BVAS is blij met deze stap voorwaarts, maar blijft ook ijveren voor een beter statuut van de artsen in opleiding, een correcte naleving van de wet op de arbeidsduur en een aanvaardbare financiering voor de bijkomende gepresteerde uren.

Bron: BVAS

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.