Opleidingcheques: 12.000 besteld op één week

LoopbaanTraining
Door de grote vraag duurt het twee weken vooraleer de opleidingcheques bij de aanvragers terechtkomen. Daarom besliste Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt dat de werknemers hun deel van de VDAB-opleidingen pas moeten betalen op het moment dat ze de opleidingcheques in handen krijgen. Hij roept de andere opleidingsverstrekkers op om dezelfde procedure te volgen. De opleidingscheques voor werknemers kwamen in voege op 1 september. Ze kunnen besteld worden via het call-center van de VDAB (070 34 50 00), de website van de VDAB (www.vdab.be) of de meer dan 100 lokale werkwinkels.
Alle werknemers van Vlaanderen en het Brusselse Gewest komen in aanmerking voor de cheques. De maximaal aan te kopen waarde is 250 euro per persoon en per kalenderjaar. De werknemer betaalt zelf 50% van de opleidingskosten. Met de opleidingscheques kunnen de werknemers terecht bij alle opleidingsverstrekkers die erkend zijn door de Vlaamse overheid. Ze kunnen de cheques aanwenden om de rechtstreekse opleidingskosten en/of loopbaanbegeleidingkosten te betalen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.