Opleidingsprofessionals weten zelf niet van aanpakken

Een onderzoek van de befaamde Britse HR-beroepsorganisatie CIPD en onderzoeksbureau Towards Maturity constateert een significante kloof tussen de competenties en vaardigheden die verantwoordelijken ‘opleiding & ontwikkeling’ (O&O) zelf zeggen nodig te hebben en dewelke ze daadwerkelijk beheersen. Het onderzoek is gebaseerd op een bevraging van 600 O&O-professionals en diverse diepgaande casestudies.

Enkele alarmerende bevindingen:

  • 96 procent van de O&O-professionals vindt dat het ondersteunen van online-cursisten een topprioriteit is, maar slechts 36 procent vindt dat ze bekwaam zijn om die dienstverlening te geven.
  • 90 procent van de O&O-professionals wil de prestaties, productiviteit en het tonen van ‘best practices’ verbeteren, maar nauwelijks 53 procent gaat ermee akkoord dat er daartoe meer en betere mogelijkheden zijn dan de zoveelste cursus.
  • 87 procent van de O&O-professionals gelooft dat businessplanning een topprioriteit  is voor hun beroep, maar amper 47 procent zegt daarvoor de nodige vaardigheden in huis te hebben.

Ruth Stuart, onderzoeker bij CIPD, commentarieert: “Het is merkwaardig. Als O&O-professionals beklemtonen we altijd het belang om voorsprong te blijven houden op het gebied van competenties en vaardigheden. Maar we passen ons eigen advies niet toe op onszelf. Zeker in onze sector moeten we wendbaar, flexibel en hoogst ambitieus zijn om de prestaties te verbeteren en echt relevant te blijven. We moeten ons werk in lijn brengen met de business.”

De CIPD schrijft het gebrek aan O&O-deskundigheid toe aan het feit dat veel organisaties gewoonweg gestopt zijn met investeren in opleidingsvaardigheden. De O&O-professionals krijgen gewoon weinig kansen. Toch is er ook een verwijt naar de professionals zelf: het beroep slaagt er niet in belangrijke veranderingen bij te benen.

Bron: CIPD (cipd.co.uk), People Management (cipd.co.uk/pm)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.