Opnieuw mooie groei in de uitzendsector: +6 procent op jaarbasis

De toename maand op maand is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 0,95 procent in het arbeiderssegment en met 1,13 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand februari van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 6,08 procent optekenen (tegenover +7,95 procent in januari 2018). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,98 procent in het arbeiderssegment en een toename met 6,21 procent in het bediendesegment.

De jaarlijkse groei bevestigt de trend van de voorbije maanden. De groei is bovendien verspreid over zowel het arbeiders- als bediendesegment, als over de drie regio’s.

De Federgon-index bereikte 118,1 punten in februari 2018 tegenover 116,9 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.