Ouderschapsverlof piekt tijdens zomervakantie

Meer dan 6 op 1000 werknemers met kinderen jonger dan 12 jaar nemen tijdens de zomervakantie hun ouderschapsverlof vaak in één keer op om een hele maand vakantie te hebben met hun kroost. Dat berekende HR-dienstverlener Acerta op basis van cijfers van 2018. Gezien lang niet iedereen ouderschapsverlof kan nemen – wie geen kinderen heeft jonger dan 12 komt niet in aanmerking – is dat best veel.

Mama’s (8 op 1000) nemen vaker dan papa’s (5 op 1000) tegelijk met de kinderen vakantie. Al kan het in een gezin dat elk van de ouders een maand voor zijn/haar rekening neemt.

Vermoedelijk zal de versoepeling van de regels voor ouderschapsverlof de volgende jaren tijdens de zomervakantie tot minder afwezigheid op de werkvloer leiden omdat ouders hun ouderschapsverlof beter zullen kunnen spreiden.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.