Overal en bijna altijd verdienen vrouwen minder dan mannen (behalve in Waals-Brabant)

Dat blijkt uit een analyse van Trends van de jaarrekeningen over 2013 van de Belgische bedrijven. Voor het eerst kan daaruit de loonkloof tussen man en vrouw afgeleid worden. Voor het hele land bedraagt de loonkloof 10,2%.

Al zijn er regionale verschillen. In Wallonië kost een mannelijke werknemer amper 1,8% meer dan zijn vrouwelijke collega. In Vlaanderen stijgt de kloof tot 12,7% en in Brussel tot 14,6%.

Een deel van dat verschil kan verklaard worden door de aard van de activiteit. De financiële sector, bijvoorbeeld, die in Brussel geconcentreerd zit, betaalt duidelijk beter dan de distributie.

Op individueel niveau is tijd een andere factor die het verschil maakt. Mannen werken gemiddeld 1528 uur per jaar, vrouwen 1465 uur. Het verschil van 4,3% kan als normaal beschouwd worden, omdat het in grote mate verklaard wordt door de lengte van het zwangerschapsverlof.

Het nationale verschil tussen mannen en vrouwen daalt tot 5,6% als de loonkosten per gepresteerd uur berekend worden. Dat is opmerkelijk, omdat de vrouwen die voltijds werken meer gekwalificeerd zijn dan de mannen. Meer dan vier op de tien vrouwen hebben een diploma hoger of universitair onderwijs. Mannelijke werknemers met een gelijkwaardig diploma zijn met minder dan 28%.

Dat nationale gemiddelde schommelt per gewest. Het plafonneert op 8,1% in Vlaanderen en op 8,6% in Brussel. In Wallonië neigt het naar een evenwicht met 0,7%. De cijfers worden er naar boven getrokken door de uitstekende score van Waals-Brabant, de enige provincie van het land waar vrouwen gemiddeld meer verdienen dan mannen. De loonkosten van de vrouwen zijn er 2,9% groter dan die van de mannen.

De loonkloof verschilt ook volgens de grootte van de onderneming. In kleine ondernemingen bedraagt ze slechts 3,4%. In grote bedrijven, waar beduidend minder lang gewerkt wordt, is dat dubbel zoveel (6,7%). Tussen ondernemingen met minder of meer dan 250 werknemers is het verschil in werktijd 77 uur per jaar voor de mannen en 98 uur per jaar voor de vrouwen.

De discriminatie is in de non-profit bijna even groot. Het verschil in loon per uur tussen mannen en vrouwen bedraagt er 4,5%, tegenover 5,6% voor de handelssector. In de gezondheidszorg is het verschil tussen mannen en vrouwen met 6,1% zelfs het grootst.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.