Overgewicht geassocieerd met zwakke leiderschapskwaliteiten

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieDiscriminatieLeiderschap en CoachingLoopbaan
Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van de non-profitorganisatie Center for Creative Leadership (CLL). De organisatie baseert zich hiervoor op honderden gesprekken en gezondheidsonderzoeken bij directeurs en andere leidinggevenden.

De onderzoekers vonden dat er een verband bestaat tussen lichaamsgewicht en hoe we leidinggevenden inschatten. Leidinggevenden met overgewicht worden als minder geschikt beoordeeld door de veronderstelling dat zwaarlijvigheid een negatief effect heeft op de gezondheid en het uithoudingsvermogen. Zwaarlijvigheid wordt ook geassocieerd met zwakte en een gebrek aan wilskracht.

De onderzoekers vinden een bevestiging voor hun bevindingen in de CEO top 500 van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Geen enkele CEO in die ranking kampt met te veel kilo’s.

Bron: Wall Street Journal

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.