Overheid populair als werkgever

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitInstroomLoonLoopbaanMotivatieOrganisatieSelectie
Dat blijkt uit cijfers die Selor bekendmaakte. De overheid is populairder dan ooit als werkgever. Bijna 135.000 kandidaturen werden ingediend voor zo’n 5800 vacatures. De stijging van 17 procent is deels te verklaren door de vele kandidaturen voor de job van cipier bij de FOD Justitie.

Ook de campagnes voor de FOD Financiën voor jobs bij de fraudebestrijding en de young potentials trokken veel kandidaten aan. In totaal ontving Selor ongeveer 13.500 kandidaturen voor deze FOD. Daarnaast waren er ook veel kandidaturen voor andere overheden of overheidsdiensten: het Waals Gewest (5732), de Rechterlijke Orde (5051), het ministerie van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (4521) en de Brusselse brandweer (4142).

De trend zet zich ook voort tijdens het eerste trimester van 2013, met ongeveer 56.000 kandidaturen of 22 procent meer dan in dezelfde periode in 2012. Hier staat de FOD Financiën opnieuw bovenaan de lijst met de rekrutering voor douaniers (3781) en young potentials met een diploma bachelor (1860). Eerder dit jaar werden ook enkele jobs gelanceerd voor calltakers voor de FOD Binnenlandse Zaken met 4680 kandidaten.

Bron: Selor

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.