Overvolle mailbox grootste ergernis na vakantie

Onlangs deed de recruitment-marketingspecialist VONQ via een online-enquête onderzoek naar de grootste ergernissen van medewerkers na terugkomst van vakantie. Uit de antwoorden van de respondenten bleek dat 45 procent zich ergert aan de hoeveelheid werk dat zich heeft opgestapeld na de vakantie. Ook collega’s aan wie taken zijn overgedragen en die dat werk niet goed hebben afgehandeld, zijn een grote ergernis voor 37 procent van de ondervraagden.

De uitkomst van het onderzoek toont aan dat het aangeraden is om goed te plannen en taken te delegeren voor je op vakantie gaat. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan bij de terugkomst op kantoor en weet je dat alles goed wordt opgevolgd tijdens je afwezigheid.

Rustige opstartdag

Bijna een kwart van de respondenten verklaart uit te kijken naar een rustige opstartdag wanneer ze opnieuw aan de slag gaan. De meeste medewerkers vinden het immers niet erg om weer aan het werk te gaan, maar bij terugkomst zijn er altijd wel wat zaken die ze graag anders zien. Zich laten verleiden tot lange(re) werkdagen is iets wat veel medewerkers na hun vakantie willen voorkomen.

Opvallend is trouwens dat bijna 15 procent van de ondervraagden zegt niets te willen veranderen na hun vakantie. Het is daarom ook niet gek dat meer dan 60 procent van de werknemers verklaard graag weer aan de slag te gaan na hun vakantie.

Bron: VONQ (vonq.com)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.