Overwerken kan hartaanval veroorzaken

ArbeidsomstandighedenFlexibiliteitLoopbaanOrganisatiePreventieVeiligheid
Het verontrustende verband tussen overwerk en hartziekten komt naar voren in een langlopende studie bij meer dan 10.000 ambtenaren in Londen. De resultaten werden gepubliceerd in de European Heart Journal. Het onafhankelijk internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Finse Marianna Virtanen ziet de kans op een hartaanval en hartziekten spectaculair afnemen bij mensen die geen overuren doen of deze beperken tot één en al eens twee uur per dag.

Een duidelijk medische oorzaak kunnen de onderzoekers voorlopig niet geven. Er zijn nog verschillende verklaringen mogelijk, onder meer onvoldoende slaap, naar bed zonder afgekickt te zijn van het werk en stress. Misschien verhindert het vele werk zelfs dat de overwerkers tijdig een dokter raadplegen als ze zich niet goed voelen.

Dit onderzoek werd nog niet gevoerd naar werknemers in de privésector.

Bron: De Standaard

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.