Overwerkte werknemer schuift werk voor zich uit

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingOpleidingStrategieTrainingWellness
Dat constateren Amerikaanse psychologen en coaches. Mensen die het gevoel hebben dat ze het werk niet meer aankunnen, zorgen er met het uitstelgedrag bewust of onbewust voor dat ze hun werkzaamheden nooit afronden. Als het niet af is, kan het ook niet worden bekritiseerd.

Joseph Ferrari, professor Psychologie aan de DePaul University zegt in de New York Times dat angst voor succes ook een rol speelt: “Als ik het goed doe, verwacht je de volgende keer nog meer van me en ik weet niet of ik dat aan kan.”

Volgens de deskundigen heeft het geen zin om tegen een chronische uitsteller te zeggen dat hij ‘het gewoon even moet doen’. Dat is volgens hen het zelfde als ‘Kop op’ zeggen tegen iemand met een klinische depressie.

Mensen die echt alles uitstellen, hebben volgens Ferrari psychologische hulp nodig. Anderen kunnen veel baat hebben bij een training in timemanagement, waarin ze leren om de problematische werkzaamheden te identificeren en hoe ze grote projecten in behapbare brokken kunnen verdelen.

Bron: PW Intermediair

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.