Paritair comité 218 stuurt studenten naar knelpuntberoepen

Organisatie
De inschrijvingen voor bepaalde studierichtingen die naar knelpuntberoepen leiden, zijn alarmerend laag. De instroom in het technisch onderwijs is te klein om aan de behoeften te voldoen. In Brussel bijvoorbeeld zijn er nauwelijks jongeren ingeschreven voor technische opleidingen, terwijl de werkloosheidsgraad er meer dan 20% bedraagt.

Het ANPCB voert daarom een gerichte actie naar studenten. Jongeren worden zo gestimuleerd om studierichtingen met sterke tewerkstellingskansen te kiezen. Slechts 2% van de meer dan 15.000 HOKT-ers die in 2002 afstudeerden heeft een jaar nadien nog geen werkervaring. Het HOKT (hoger onderwijs van het korte type) levert daarmee niet alleen de grootste groep afgestudeerden af, maar scoort van alle onderwijsniveaus ook het best op gebied van tewerkstellingskansen.

Het ANPCB biedt een dubbele stimulans aan jongeren die een bachelor accountancy-fiscaliteit, technicus of management assistent aanvatten. De sector belooft geïnteresseerden een ‘VIP-behandeling’: goede informatie over de beroepskansen en de inhoud van de beroepen, steun bij het zoeken naar een vakantiejob en stages tijdens hun studies, begeleiding naar vacante betrekkingen na het beëindigen van hun studies. Als extra stimulans ontvangen de studenten een premie van 750 euro (eerste schijf nadat ze slagen in het eerste jaar, derde schijf nadat ze een job gevonden hebben in een bedrijf dat behoort tot ANPCB).

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.