Medewerkers op een gezonde manier motiveren, hoe doe je dat?

Door de krapte op de arbeidsmarkt worstelen heel wat werkgevers met het invullen van vacatures. Om nieuwe medewerkers te vinden, moet je hen een goed loon en heel wat mooie extra’s bieden, zo wordt gezegd. Maar is dat wel zo? Goed je boterham verdienen is belangrijk, maar toch is de wetenschap kritisch over de motiverende waarde van loon en extralegale voordelen. Beloningen kunnen de kwaliteit van onze motivatie ondermijnen als ze niet op een goede manier toegepast worden. Algemeen directeur Vincent Van Malderen (Poolstok) en prof. dr. Anja Van den Broeck (KU Leuven) bespreken hoe motiveren en verlonen op een goede manier kan vormgegeven worden.

Iedereen HR

IT-Planet is expert in flexible en temporary staffing in IT. Onze core business? Dat zijn onze mensen. We werven human capital aan en stellen hen tewerk bij onze klanten. IT-Planet werft enerzijds vaste IT-medewerkers aan die we op projectbasis uitsturen bij klanten, maar werkt anderzijds ook met freelancers.

HR in de driver seat

Als Anouk Van de Velde, General Manager van Lincoln Group Belux, het over de ideale invulling van HR heeft, zegt ze niets over de grootte van het departement of over de verdeling tussen in- en extern. “Mijn eerste vraag is altijd: wat is de rol en positionering van HR binnen de organisatie? Want wat Covid ons heeft getoond, is dat HR de driver is van change. En dat change vandaag niet meer of minder is dan het gewone normaal. En dus moet men op HR kunnen terugvallen.”

Toenemend belang van HR in het faciliteren van veranderingen

Verandering is vandaag de dag een constante. Het is dan ook niet verrassend dat de strategische rol van HR in het begeleiden van change sterk toeneemt. Logisch dat een HR certificering als Top Employers op die trend inspeelt. Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van HR bij organisatorische veranderingen? Hoe kunnen leidinggevenden degelijk ondersteund worden? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers voldoende geïnformeerd en betrokken worden? Diverse vragen om verder op in te zoomen.

“Van doel naar resultaat? Begin met het eindresultaat voor ogen”

Hoe zorg je ervoor dat je doelen haalt? Dat je – zelfs met een duidelijk actieplan in de hand – gaandeweg de focus niet verliest? Square Circle, dit jaar precies twintig jaar jong, helpt individuen, organisaties en teams bij de uitvoering van hun plannen en het behalen van een sterk resultaat. Heel praktijkgericht, no-nonsens en hands-on. Een van de tools waar partner en senior HR-adviseur An Dewaele graag gebruik van maakt, is de Results Roadmap™.

Ecologisch valide rekruteringstesten

Op elk belangrijk moment in een onderneming helpen assessment tools om inzicht te bieden in persoonlijkheden, motivaties, bekwaamheden, individuele of collectieve behoeften en mogelijke carrièrepaden. Wanneer we de resultaten daarvan ook delen en ze met elkaar verbinden, wanneer zowel degene die de vragenlijst invulde als de managers en HR-medewerkers zich de conclusies eigen maken, krijgen deze testen een werkelijke impact voor individu en organisatie.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen