Het klimaat: ook een zaak van HR!

Het klimaat belangt ons allen aan. Niet alleen de burgers, maar ook bedrijven kunnen een steentje bijdragen om de klimaatdoelstellingen te halen. Met die gedachte in het achterhoofd organiseerde Acerta Consult in januari jongstleden een panelbevraging onder werkgevers in samenwerking met KU Leuven en HR Square over in welke mate het klimaat een HR-zaak is.

“Van doel naar resultaat? Begin met het eindresultaat voor ogen”

Hoe zorg je ervoor dat je doelen haalt? Dat je – zelfs met een duidelijk actieplan in de hand – gaandeweg de focus niet verliest? Square Circle, dit jaar precies twintig jaar jong, helpt individuen, organisaties en teams bij de uitvoering van hun plannen en het behalen van een sterk resultaat. Heel praktijkgericht, no-nonsens en hands-on. Een van de tools waar partner en senior HR-adviseur An Dewaele graag gebruik van maakt, is de Results Roadmap™.

Ecologisch valide rekruteringstesten

Op elk belangrijk moment in een onderneming helpen assessment tools om inzicht te bieden in persoonlijkheden, motivaties, bekwaamheden, individuele of collectieve behoeften en mogelijke carrièrepaden. Wanneer we de resultaten daarvan ook delen en ze met elkaar verbinden, wanneer zowel degene die de vragenlijst invulde als de managers en HR-medewerkers zich de conclusies eigen maken, krijgen deze testen een werkelijke impact voor individu en organisatie.

Inspelen op intrinsieke motivatie is een must voor retentie jong talent

De arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Ten opzichte van 2020 werden er in 2021 maar liefst 32 procent meer arbeidscontracten van onbepaalde duur afgesloten. Anderzijds werden er 31 procent beëindigd. Gezien die twee cijfers elkaar in balans houden, lijkt er op het eerste gezicht geen vuiltje aan de lucht. Wat wél verontrust, is dat vooral jonge werknemers tussen 25 en 35 zelf het initiatief namen om hun baan te verlaten.

Nieuwe vormen van samenwerking, gestoeld op vertrouwen

De gezondheidscrisis zorgde voor een brede invoering van telewerk, iets wat voordien voorbehouden was voor een beperkte doelgroep van internationale of commerciële profielen. De tijd dat een team werd gedefinieerd op basis van een gemeenschappelijke tijd en plaats lijkt dan ook definitief voorbij te zijn. Sleutelwoord in deze omwenteling? Vertrouwen.

Doel: voorkeurwerkgever zijn en blijven

De evolutie was al gaande, maar Covid versterkt en versnelt het wel: meer dan ooit beseffen medewerkers dat ze écht zelf kunnen kiezen waar en hoe ze werken en voor wie ze dit nog willen doen. De uitdaging voor organisaties? Voorkeurswerkgever zijn en blijven. Hoe kunnen we loopbanen creëren op maat van de evolutie van medewerkers? Valerie Thoen van Planet Group Interim Viavera deelt haar inzichten.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen