Partnernieuws: Gratis HRM-update seminaries met netwerkmogelijkheid bij Syntra gaan over fiscaal vriendelijke bonussen voor personeel, freelancers en hoe werknemers met burnout opvangen

Tussen september en december gaan er bij Syntra Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en Hasselt gratis HRM seminaries door.  Aansluitend is er een netwerkmoment voorzien. De sessies duren een 3 tal uur en starten telkens om 13 uur.

Hoe kun je je personeel een fiscaal interessante bonus geven (bruto = netto), hoe reageer je als een van je werknemers te kampen krijgt met een burnout, wat zijn de gevolgen van de nieuwe wetgeving en wanneer kun je een freelancer inschakelen. 

Freelancenetwork nodigt 2 gastsprekers uit die zich in het onderwerp verdiept hebben. Daarmee trekt de freelance site de HRM-updates veel breder open dan werken met freelancers.

Je merkt dit ook aan de tijdbesteding.  De presentatie over freelancers duurt 20 minuten terwijl die van de andere 2 gastsprekers ruim een uur spreektijd krijgen.

Fiscaal vriendelijke bonussen voor werknemers. Bruto = netto. Het kan

Het zal waarschijnlijk ook niet de eerste maal zijn dat je een opmerking krijgt van een werknemer over het lage nettobedrag dat men bij een cash bonusuitbetaling overhoudt….

Van 100 euro bruto houdt de werknemer omgerekend 40 euro netto over, de werkgeverskost bedraagt 135 euro. Het cash uitbetalen van een bonus is fiscaal de minst interessante manier. 

Toch zijn er vandaag mogelijkheden om bonussen voor werknemers op een meer fiscaal vriendelijke manier uit te betalen waardoor hun bonus in bruto bedrag quasi gelijk is als hun netto vergoeding. 

Philip Verlinden is Compensation & Benifits Manager en zet als onafhankelijke consultant de verschillende systemen naast elkaar. Hij werkte onder andere voor Manpower en E.ON. 

In een voordracht van 1 uur,  krijg je een mooi overzicht:

Inhoud sessie fiscaal vriendelijke bonussen voor werknemers. 

 1. Welke bonussystemen zijn er?
 2. Wat zijn de pro en contra’s van de verschillende systemen als de CAO90, storting in de groepsverzekering, kort- en langlopende warranten.
 3. Wat kan en wat kan niet,
 4. voor welke groep van medewerkers kan je een fiscaalvriendelijke bonus uitkeren,
 5. ben je hieraan telkens voor een lange periode gebonden ?
 6. Welke spelregels dien je in acht te nemen…
 7. Welk bonussysteem past nu echt het best bij jou als bedrijf : wat wint je werknemer erdoor en welk voordeel kun jij als werkgever hiermee doen ? 

Philip Verlinden is werkzaam als Freelance HR professional met focus op Compensation & Benefits en Fiscale optimalisaties. Vanuit zijn ervaring uit de verzekeringssector en de HR wereld is hij dé geschikte persoon om de verschillende oplossingen met elkaar te vergelijken. 

2.    Een freelance jobsite als extra rekruteringskanaal inzetten. Hoe werkt het en wat mag je verwachten?

Wie werkpieken heeft of af en toe tijdelijk personeel zoekt, zit soms met zijn handen in zijn haar? Waar vind je snel inzetbaar of direct oproepbaar personeel. 

Eén van de nieuwe trends is het inschakelen van een zelfstandige freelancer. Deze freelancers zijn op oproep beschikbaar voor het aantal uren dat u als bedrijf hen nodig hebt. Zij kunnen een vervanging doen van een afwezige collega of ingezet worden op een heel specifiek project. Zij factureren hun prestaties rechtstreeks. 

Michel Piedfort van Freelancenetwork.be geeft een overzicht van het soort freelance profielen die via Freelancenetwork gezocht kunnen worden. Je krijgt een overzicht van tarieven van freelancers en er wordt getoond hoe je gratis freelancers kunt selecteren en aanschrijven. Vandaag zijn er op het netwerk meer dan 9.500 freelancers geregistreerd die nog projecten kunnen aannemen en die gratis gecontacteerd kunnen worden. worden.

Deze presentatie duurt 20 minuten. 

3.    Hoe als bedrijf omgaan met de burnout van een werknemer? 

Sinds 1 september is burn-out een wettelijk erkende ziekte. Vanaf die dag moeten bedrijven preventiemaatregelen nemen om psychosociale risico’s op het werk in te perken. Ook stress en burn-out vallen hieronder. 

Ook volgens de WHO is burn-out de ziekte van de 21e eeuw. De cijfers mbt verzuim en de kost voor de werkgever zijn verontrustend.

1 op 4 werknemers heeft last van stress, het hieraan gerelateerd verzuim kost de werkgever gemiddeld tussen 20.000 euro en 30.000euro, 20 procent van de werknemers die afwezig zijn door burn-out hervalt en het werkverzuim omwille van burn-out duurt gemiddeld 189 dagen…

Hoog tijd om hier even bij stil te staan. 

Inhoud sessie burn out 

 1. Wanneer gaat stress over in burn-out?
 2. Wie is gevoeliger voor burn-out?
 3. Wat zorgt in je organisatie voor stress?
 4. Wat maakt jouw werknemers gelukkig?
 5. Wat doe je wel en niet bij een werknemer met een burn-out.
 6. Hoe kan burn-out vermeden worden?
 7. En hoe voorkom je herval? 

Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens deze sessie, aangevuld met een aantal praktische tips and tricks. 

Sophie Corona, heeft na jarenlange ervaring als HR manager en nadien als consultant in 2012  Bluesalt HR opgericht. Ze heeft zich verdiept in de burn-out problematiek en helpt organisaties om burn-out tegen te gaan.   

Deze sessie duurt 1 uur. 

Na elk onderwerp zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen. 

Waar en Wanneer: 

De HRM Updates van Freelancenetwork and Friends zijn gratis HRM-gerelateerde seminaries. 

23/sep  – dinsdag –          Turnhout  – van 13 tot 17 uur  Ja ik kom

30/sep  – dinsdag –          Antwerpen – van 13 tot 17 uur –  Ja ik kom 

7/okt     – dinsdag –          Hasselt – van 13 tot 17 uur – Ja ik kom 

14/okt  – dinsdag –          Brugge – van 13 tot 17 uur – Ja ik kom 

21/okt  – dinsdag –          Gent – van 13 tot 17 uur – Ja ik kom 

18/nov – dinsdag –          Leuven – van 13 tot 17 uur – Ja ik kom

Help, deze data passen niet, maar hou me op de hoogte.

Na de sessie is er een netwerkevenement. 

Prijs: Gratis maar vooraf inschrijven is aanbevolen wegens het beperkt aantal plaatsen.

Parking: Er is voldoende gratis parking.

Meer info: Freelancenetwork.be – tel: 0486 329 020 – info@freelancenetwork.be 

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.