Parttimers zijn meer tevreden

AttitudeMotivatie

Een en ander blijkt uit een studie van Effectory, een bedrijf voor medewerkersonderzoek. Het bureau maakte voor Nederland een Nationale Tevredenheidsindex en stelde vast dat deeltijdse werkkrachten tot de gelukkigste van het land behoren. Van de respondenten die op verschillende facetten van hun baan een score op 10 moesten geven, deelden de parttimers telkens de hoogste punten uit. De verschillen zijn het grootst op het vlak van beloning (5,4 vs. 4,9) en arbeidsomstandigheden (6,9 vs. 6,4), maar ook over de functie (7,0 vs. 6,7), de collega’s (7,6 vs. 7,4) en de leidinggevende (6,4 vs. 6,1) laten parttimers zich positiever uit. Alleen in de ontwikkelingskansen nemen de onderzoekers geen verschil waar (5,6). De resultaten van het onderzoek werpen een ander licht op de instelling van vele bedrijfsleiders die nog te weinig aandacht hebben voor parttimers omdat elke inspanning voor deze werknemers maar voor de helft of een deel rendeert.

Effectory bepleit een cultuuromslag: de positieve instelling van de deeltijds werkenden zou moeten worden aangewend om de organisatie te versterken of een betere uitstraling te geven.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.