Pas afgestudeerden krijgen sneller een contract van onbepaalde duur

In de periode van mei tot juli 2021 kreeg 48,05 procent van de jongeren een contract van onbepaalde duur aangeboden. Voor dezelfde periode dit jaar, is dat aantal opgelopen tot 51,51 procent. Die duidelijke stijging blijkt uit cijfers van Partena. “In een context van war for talent geeft deze stijging aan dat de arbeidsmarkt effectief onder spanning staat en dat werkgevers geneigd zijn geschikte kandidaten aan te werven met een COD in plaats van het risico te lopen hun kandidaat te zien vertrekken”, zegt Wim Demey, Customer Intelligence Manager bij Partena Professional. Vooral in de levensmiddelenindustrie worden pas afgestudeerden sneller een contract van onbepaalde duur aangeboden.

Behalve dat pas afgestudeerden sneller een contract van onbepaalde duur krijgen aangeboden, is ook het aandeel flexi-jobs toegenomen. Dat steeg van 9,6 procent in 2021 tot 15,7 procent dit jaar. “De sterke stijgingen worden vooral waargenomen in de voedingssector, de levensmiddelenindustrie en de kmo’s”, klinkt het. Ook in de horeca werkt men meer met flexi-jobs. Daar steeg het aandeel met 4,31 procent, en het bedraagt 18,25 procent in totaal.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.