Peeters wil meer vrouwelijke kandidaten bij sociale verkiezingen

Dit artikel is exclusief voor leden

Van 9 tot 22 mei 2016 vinden in ons land opnieuw sociale verkiezingen plaats. In meer dan 6000 ondernemingen kiezen de werknemers dan hun vertegenwoordigers voor de ondernemingsraden en de comités voor preventie en bescherming op het werk.

Bij de sociale verkiezingen van 2012 was slechts één op de drie kandidaten een vrouw. Minister Peeters hoopt dat deze keer meer vrouwen zich zullen kandidaat stellen en doet dan ook een oproep in die zin: “Uit onderzoek blijkt dat nog steeds een onevenwicht tussen mannen en vrouwen bestaat op de arbeidsmarkt. Wat de loonkloof betreft, verdienen mannen nog steeds zeven procent meer dan vrouwen. Op het vlak van extralegale voordelen (zoals het aanvullend pensioen) dragen werkgevers veertig procent méér bij voor mannen dan voor vrouwen. Om discriminaties als deze weg te werken, vraag ik alle vakbonden om meer vrouwen op te nemen op de lijsten voor de sociale verkiezingen van volgend jaar.”

Bron: deredactie.be


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.