Pendelen naar het werk grootste oorzaak van stress

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenErgonomieMotivatieOrganisatiePreventieTelewerkVeiligheidWellness
Wie met de auto of het openbaar vervoer naar het werk pendelt, heeft meer last van de gezondheid dan zij die per fiets of te voet gaan. Dat is de uitkomst van een studie die de Lund Universiteit van Zweden deed bij 12.000 werknemers tussen 18 en 65 jaar oud.
Researcher Erik Hansson legt uit: “De groep mensen die er dagelijks voor kiest om met de auto of het openbaar vervoer naar hun werk te gaan, heeft meer last van stress en uitputting en lijdt bovendien aan slaapgebrek. De manier waarop je je dagelijks verplaatst van en naar je werk, heeft dus een invloed op je gezondheid.”
Vooral het feit dat je machteloos bent in de file, zowel als bij een vertraging van het openbaar vervoer, zorgt ervoor dat mensen gefrustreerd geraken.

Bron: De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.