Penetratieproblemen e-HRM bij KMO weldra opgelost?

HR Software
Deze nog niet gepubliceerde resultaten hebben betrekking op de penetratie van e-HRM in West-Europa, de doelstellingen ervan en de implementatiewijze. In Noord- en West-Europa gebruikt iets minder dan 30% van de ondernemingen een of andere vorm van self-service. Naarmate de omvang van de organisatie toeneemt, wordt de kans groter dat e-HRM wordt gebruikt.
In verband hiermee stelde het discussiepanel (Raymond Selis, Hubert De Neve, Johan Aurik, Jan van den Nieuwenhuijzen en Sonia Van Ballaert) vast dat de volgende jaren e-HRM toegankelijker zal worden voor KMO’s, dankzij gespecialiseerde dienstverleners.
De studie van IBM Business Consulting Services toont verder aan dat de sectoren telecommunicatie, ICT en financiële dienstverlening meer dan de andere doordrongen zijn van de informatisering van HRM.
E-HRM wordt in de eerste plaats gebruikt voor communicatie, vervolgens voor de vereenvoudiging van de administratie en pas daarna om HR-processen te hertekenen. De toepassingen worden meestal als afzonderlijke projecten aangepakt, zonder strategische visie op lange termijn.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.