Performance management en bedrijfscultuur staan bovenaan op de Belgische HR-agenda

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtCommunicatieCompetentiemanagementFlexibiliteitInstroomLeiderschap en CoachingLoonLoopbaan
Dat blijkt uit een online-rondvraag van rekruteringsspecialist Michael Page bij meer dan 4000 HR-managers, onder wie een honderdtal Belgische. Wereldwijd hebben HR-managers dezelfde prioriteiten, alleen zijn er kleine accentverschillen. Zo zijn performance management en bedrijfscultuur topprioriteiten van Belgische HR-managers. Hun collega’s in de rest van de wereld zetten bedrijfscultuur en compensation & benefits bovenaan op hun prioriteitenlijst.

95 procent van de Belgische bedrijven willen hun retentiebeleid versterken. Ze doen dit vooral via het aanbieden van training en ontwikkeling (66 procent) en in mindere mate via het aanpassen van het beloningsbeleid of het streven naar een betere balans tussen werk en privé (beide 42 procent).

Het aantrekken van nieuw talent, sociale relaties, het opstellen van HR-standaarden en –beleid, opleiding en ontwikkeling en verloning, worden wereldwijd als de belangrijkste activiteiten bestempeld door de respondenten.

81 procent van de Belgische bedrijven is van plan nieuwe medewerkers aan te werven in 2013, wereldwijd is dat 86 procent. Ze willen die vooral vinden via de eigen bedrijfswebsite en andere online-kanalen, maar ook via rekruteringsbureaus. Niettemin verwacht 61 procent van de Belgische HR-managers dat het niet eenvoudig zal zijn het juiste talent te vinden. Wereldwijd denkt 48 procent van de HR-managers dat.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.