Personeel Imelda zegt neen tegen 11 uur rust

ArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitRetentie en verloopUitstroomWellness
Zeventig procent van de Imelda-verpleegkundigen spraken zich uit tegen de wettelijk opgelegde rust tussen shiften. Ze stapten intussen met hun bezwaar naar het Vlaams parlement. “Een vroege shift na een late betekent maar negen uur rust, en dat kan dus weldra niet meer”, zegt een van de initiatiefnemers Wendy De Boeck. “Voor mensen die in een verblijfafdeling met drie shiften werken, is dat een ramp. Het betekent dat ze veel avonden na elkaar niet thuis kunnen zijn bij hun gezin, dat het familieleven hier sterk onder zal lijden. Onze mensen kunnen zich niet engageren in het verenigingsleven, regelmatige opvang voor hun kinderen organiseren of helpen bij het huiswerk. De flexibiliteit die nodig is om familiefeestjes of ouderavonden bij te wonen, ontbreekt dan immers. In het weekend zal een op twee moeten gewerkt worden, telkens in dezelfde shift. We vrezen dat collega’s met een druk sociaal en familiaal leven hierop afknappen en een andere richting zullen inslaan. Daarom vragen we op alle mogelijke manieren om de beperking van elf uur terug te brengen naar negen uur.” Parlementslid Luc Goutry (CD&V) deelt alvast de bekommernis en is bereid dit aan te kaarten bij de minister.

Bron: NVKVV.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.