Personeel Sabca legt het werk neer

HerstructureringVakbonden
De onderhandelingen voor de bedienden verlopen niet naar wens, zegt vakbondsman Philippe Bervoets (LBC-NVK). De vakbonden werkten een regeling uit waarbij de bedienden gedurende drie jaar viervijfde zouden werken. Bovenop die maatregel wil de directie evenwel verdere looninleveringen en dat is onaanvaardbaar voor het personeel. Dat thema ligt volgens de vakbondsman zeer gevoelig, gezien de vorige herstructurering bij Sabca, waarbij het personeel al 12,64% van het loon inleverde. Vandaag komt de directie met een nieuw voorstel. De bedienden beslisten gisteren op een personeelsvergadering om het werk neer te leggen en zo de druk op de directie hoog te houden. De onderhandelingen voor de arbeiders zijn nog niet gestart, zegt Bervoets, maar zij beslisten solidair te zijn met hun collega’s en legden eveneens het werk neer. Ook in de vestiging in Gosselies heeft het personeel het werk neergelegd.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.