Personeel Socialistische Mutualiteiten staakt voor meer loon

OrganisatieOverlegorganenVakbonden
Luidens BBTK-afgevaardigde Rob Reynders ziet de bond geen andere mogelijkheid meer dan de onderhandelingen op te blazen en gebruik te maken van het stakingsrecht: “Net zoals alle andere bedrijven en sectoren onderhandelen wij regelmatig over loonnormen, extra vakantiedagen en arbeidsvoorwaarden. In november zijn de gesprekken van start gegaan. De werkgevers waren niet afkerig van ons eisenpakket maar een oplossing is er nog steeds niet. Daarom staken we.” De werkgever wil een selectieve bezoldiging, met extra’s al naargelang de capaciteiten. De bonden kiezen voor een lineaire loonopslag. Ze vragen drie procent over twee jaar. De werkgevers zijn bereid de helft daarvan te geven. “Sommige van onze bedienden verdienen amper 1.400 euro bruto per maand”, zegt Reynders. “Daarom willen we het bedrag op de maaltijdcheques verhoogd zien en willen we een terugbetaling van het sociaal treinabonnement.”

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.