Personeelsfeestjes: kost of investering?

Dat blijkt uit een rondvraag van het Britse communicatiebureau INVOLVE bij 250 beursgenoteerde bedrijven en multinationals. 84% van de ondervraagde bedrijven organiseren bedrijfsevenementen om het engagement en de betrokkenheid van medewerkers te beïnvloeden.

Anderzijds beschouwt slechts de helft van de CEO’s (51%) dergelijke feestjes als een investering, terwijl 67% van de werknemers een personeelsfeest wel kan appreciëren en het niet ziet als een kost. Vooral bedrijven die relatief weinig spenderen aan personeelsfeesten en andere evenementen zien het vooral als een investering.

Hoewel bedrijven via personeelsfeestjes het engagement van hun medewerkers willen beïnvloeden, wordt dit zelden gemeten. Slechts 54% van de bevraagden geeft aan dat ze het effect op de personeelstevredenheid meet. Vooral degenen die veel geld spenderen aan feestjes meten het effect (61%).

Bron: HR Review

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.