‘Persoonlijk leiderschap’ voorkomt stress en burn-out

ArbeidsrechtCommunicatieLeiderschap en CoachingOrganisatiePreventieVeiligheidWellness
Naast zo’n ‘persoonlijk leiderschap’ zijn ook zingeving en zelfontplooiing onontbeerlijk voor een gezonde organisatie, voegt onderzoeker Maurice de Valk eraan toe. Kortom, leiddinggevenden moeten voldoende aandacht besteden aan het individuele en collectieve welzijn. Tegelijkertijd moeten ze wel duidelijke doelen stellen.

De Valk promoveert met zijn onderzoek aan de Erasmus Universiteit. Hij onderzocht de effectiviteit van de verschillende vormen van bedrijfsgezondheidszorg. Zijn opmerkelijkste besluit is dat ‘persoonlijk leiderschap’ voor meer productiviteit zorgt.

Door ‘persoonlijk leiderschap’ hebben medewerkers immers meer plezier in het werk. Ook hun ‘lerend vermogen’ neemt toe. Deze stijl van leidinggeven is dus niet alleen goed voor de individuele medewerkers, de hele organisatie vaart er wel bij. Ook de aandeelhouders vinden er baat bij.

Bron: Intermediair PW

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.