Persoonlijkheid afleiden uit selfies met artificiële intelligentie?

Onderzoekers van de Russische HSE University en Open University for the Humanities and Economics hebben aangetoond dat artificiële intelligentie de persoonlijkheid beter kan afleiden van een selfie dan menselijke beoordelaars.

Samen met een Britse start-up, BestFitMe, trainden de onderzoekers neurale netwerken om iemands persoonlijkheid af te leiden op basis van foto’s van gezichten. Met succes. In 58 procent van de gevallen werd een juiste inschatting gemaakt van een van de vijf persoonlijkheidskenmerken (consciëntieusheid, neuroticisme, extraversie, vriendelijkheid en openheid). De resultaten waren consistent over verschillende foto’s van dezelfde individuen.
Het persoonlijkheidskenmerk consciëntieusheid was het gemakkelijkst te herkennen. Bovendien waren de voorspellingen nauwkeuriger bij gezichten van vrouwen.
Het onderzoek werd uitgevoerd op een steekproef van 12.000 vrijwilligers die een persoonlijkheidstest invulden en samen meer dan 30.000 selfies bezorgden.

Bron: techxplore.com

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.