Pijn één van de belangrijkste oorzaken van langdurig ziekteverzuim

Onderzoek toont aan dat een hoge fysieke belasting zoals het langdurig aannemen van eenzelfde houding of het tillen van zware lasten op het werk risicofactoren zijn voor lage rugklachten. Ergonomie op de werkvloer is belangrijk, maar ook andere factoren spelen een rol. Zo blijkt dat sociale steun van collega’s en leidinggevenden, net als voldoende lichaamsbeweging, beschermende factoren zijn voor nek- en rugklachten. Hoge werkdruk en stress daarentegen zijn risicofactoren die beter vermeden worden om bespaard te blijven van nekpijn.
Daarom is het van belang dat werkgevers gesensibiliseerd worden om hun werknemers met pijn te koesteren en hen aan de slag te houden (of hen te ondersteunen in hun terugkeer naar werk). Dit kan door in te zetten op een goede ergonomie, maar ook door aandacht te hebben voor de werkbeleving van de werknemer. Voldoende beweging en variatie in de houding tijdens het werk zijn hierbij van cruciaal belang.

Ook de manier waarop werknemers zelf omgaan met hun pijnklachten bepaalt mee of ze al dan niet aan het werk blijven of succesvol terugkeren. Angsten, negatieve emoties en gedachten over aanhoudende pijn zoals “ik kan niets aan de pijn veranderen”, “ik heb pijn en het is onmogelijk om mijn werk te doen”, “ik ben bang dat door mijn werk de pijn erger zal worden”, kunnen belangrijke hinderpalen zijn om effectief aan het werk te blijven of terug te keren naar werk.

Hoe pak je dit aan? “Geef werknemers inzicht in hoe pijn werkt, hoe het pijnsysteem kan veranderen als pijn blijft aanhouden en welke werkfactoren dat systeem beïnvloeden,” verduidelijkt Liesbeth Daenen, researcher bij IDEWE. “Hierdoor gaan ze beter begrijpen hoe pijn ontstaat en daardoor stoppen ze met piekeren. Ze zijn gerustgesteld, waardoor angst en onzekerheid over pijn en werk verdwijnt. De motivatie om zelf aan de slag te gaan en de regie over hun eigen gezondheid en pijnklachten in handen te nemen, neemt toe. Belangrijk hierbij is dat we uitgaan van een aanpak op maat van elk individu, waarbij de focus ligt op preventie.”

Bron: IDEWE

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.