Plafond voor pensioensparen naar 960 euro

De nieuwe bedragen berekende De Tijd op basis van het gemiddelde indexcijfer voor 2017, nadat het indexcijfer voor december werd gepubliceerd. Voor de publicatie van de officiële cijfers in het Belgisch Staatsblad is het nog even wachten.

Pensioensparen

Door de indexering stijgt het maximumbedrag voor het pensioensparen van 940 naar 960 euro. Stortingen tot dat bedrag geven recht op een belastingvermindering van 30 procent, waardoor u tot 288 euro kan recupereren via uw belastingaangifte.

In het Zomerakkoord werd daar nog een tweede formule aan toegevoegd. Bij de aankondiging werd gesteld dat u tot 1200 euro kan storten in een pensioenspaarverzekering of –fonds en daarvoor aanspraak maken op een belastingvermindering van 25 procent. In dezelfde wet zitten ook de regels rond het onbelast bijverdienen. Op basis van wat momenteel op tafel ligt, zou men in 2018 tot 6130 euro onbelast kunnen bijverdienen.

De indexering van het plafond van pensioensparen komt er na een bevriezing gedurende vier jaar. Die kaderde in de indexsprong voor de lonen van de werknemers. Achterliggende redenering was dat als de inkomens niet geïndexeerd worden, ook de fiscale aftrekposten niet moeten stijgen.

Bron: De Tijd (tijd.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.