Positieve feedback verpest de sfeer

Complimenten uitdelen in het openbaar zorgt ervoor dat een toehoorder zich sociaal de mindere voelt van degene die de positieve feedback ontvangt. Dat roept automatisch gevoelens van jaloezie op. Zo blijkt uit onderzoek van Elaine Chan van Tilburg University en Jaideep Sengupta van de Hong Kong University of Science and Technology.

“Als leidinggevende openlijk strooien met complimentjes is dus niet per se een goed idee: de kans is groot dat daarmee veel afgunst wordt opgeroepen. Een persoonlijke benadering is waarschijnlijk effectiever”, concludeert Chan.

Het gaat de onderzoekers met name om die eerste reactie, waarvan altijd verondersteld is dat die alleen optreedt als de complimenten als onoprecht worden ervaren. Maar die reactie is er ook bij oprechte complimenten, zegt Chan: “Mensen vergelijken zich voortdurend met anderen en op het moment dat iemand door een ander wordt opgehemeld, wordt die persoon in vergelijking beter. De afgunst die daardoor wordt opgeroepen, veroorzaakt negatieve gevoelens, zowel voor de ontvanger als voor de gever van het compliment.”

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.