Positieve tekenen bij StepStone?

Arbeidsmarkt
StepStone meldt een positieve EBITDA in de afdeling Online Recruitment (OLR). Hoewel de inkomsten daalden (van 5,3 miljoen euro in het eerste kwartaal 2003 naar 4,5 miljoen in het tweede kwartaal), steeg naar verluidt de bedrijfswinst. De EBITDA is voor het vijfde opeenvolgende kwartaal positief. EBITDA is de afkorting van “earnings before interest, taxes, depreciation and amortization”. In het tweede kwartaal bedroeg hij 465.000 euro, een verdubbeling tegenover het eerste kwartaal. “De operationele marge, zijnde de EBITDA in percentage van de omzet, was 10%. Een hoger percentage komt in de geschiedenis van de onderneming niet voor”, stelt StepStone.

De EBITDA is een goede maatstaf voor de rendabiliteit van de kernactiviteiten van een onderneming (en voor de onderlinge vergelijking van verschillende bedrijven), maar zegt onvoldoende over de globale rendabiliteit van de onderneming. Daarover verschaffen de cashpositie en de cashflow veel betrouwbaardere indicaties. Critici van de EBITDA-maatstaf voeren aan dat het onverantwoord is om interesten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen uit het plaatje te halen.

StepStone rapporteert dat het op 30 juni jl. over 8,1 miljoen euro cash beschikte en verwacht een extra cashbedrag van 1,6 miljoen euro tegen het einde van het jaar, na de vereffening van vroegere dochter in het Verenigd Koninkrijk.

Het verlies in het tweede kwartaal van 2003 bedroeg 468.000 euro, een forse daling in vergelijking met de 1,9 miljoen verlies van het eerste kwartaal. De verbeterde resultaten zijn vooral het gevolg van een herstructurering en de overstap naar één IT-platform.
In de afdeling, Enterprise Recruitment Solutions (ERS), concentreerde StepStone zich op de versterking van het verkoopteam (met onder meer de aanstelling van Matthew Parker als Europese Sales Director). In maart werd OneStep gelanceerd, een systeem dat ondernemingen in staat stelt om onder eigen naam een eenvoudige banensite op het web te plaatsen. Tot nog toe werd OneStep zeven keer aan de man gebracht (vier keer in België). Voorts bouwt StepStone ook de Hire.com-activiteit uit. Voor de jonge ERS-afdeling geeft StepStone een negatieve EBITDA op van 591.000 euro in het tweede kwartaal. De investering weegt zwaar, maar de onderneming zegt optimistisch te zijn over de vooruitgang.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.