Potentieel van HR-analytics onderbenut bij nog heel wat bedrijven

Een opmerkelijke vaststelling is dat minder dan de helft van de onderzochte organisaties vaak gebruik maakt van big data analytics. Slechts een derde van de deelnemende organisaties vindt dat GDPR een negatief effect zal hebben op hun toekomstige analyse van gegevens. 9,7% verwacht zelfs een positieve impact. 94% van de HR-diensten geeft aan dat ze klaar zijn voor de GDPR-wetgeving.

Belangrijkste verschuivingen: het belang van agility

‘Agility’, culturele verandering en ’employer branding’ worden dit jaar als de drie belangrijkste domeinen voor verbetering gezien. Vorig jaar stond culturele verandering ook bij de werkpunten, terwijl ’employer branding’ een eerder lage prioriteit kreeg. Gezien de ‘oorlog om talent’ echter steeds nadrukkelijker aanwezig is, nam de aandacht voor ’employer branding’ in de afgelopen 12 maanden duidelijk toe.

Dirk Buyens, professor Human Resources Management aan de Vlerick Business School: “Het is duidelijk dat HR-directors het toenemende belang van wendbare attitudes en competenties in een steeds sneller veranderende bedrijfsomgeving erkennen. Meer zelfs, agility is hét onderwerp waarover HR-professionals meer willen leren. Om die reden zal de HR Barometer 2019 zich focussen op een gedetailleerde bevraging rond wendbaarheid.”

Bron: Vlerick Business School (vlerick.com)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.