Productiever met eigen computer

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieFlexibiliteitHR SoftwareInterimKennismanagementLoonLoopbaanOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Dell in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Australië, Singapore, India en de omgeving van Peking. Aan het onderzoek deden ruim 1500 beslissingsbevoegde IT’ers mee. 56 procent zegt dat het werken met eigen apparatuur de IT-cultuur in de organisatie voor altijd heeft veranderd, 54 procent vindt dat de hele bedrijfscultuur hierdoor anders is geworden.

Volgens de respondenten zijn de voornaamste voordelen voor werknemers flexibeler werktijden, meer mogelijkheden voor creativiteit, sneller kunnen werken en betere voorwaarden voor samenwerking met collega’s. Werkgevers die het ‘Bring your own device’ (BYOD) benaderden vanuit de behoeften van de werknemers, zagen een verhoging van de productiviteit en meer efficiency en sneller contact met klanten, aldus Dell.

Driekwart van de respondenten vindt dat de behoeften en rollen van elke gebruiker duidelijk moeten zijn om maximaal te kunnen profiteren van BYOD. In de VS, Australië en de Peking-regio voeren organisaties het meest actieve beleid om BYOD aan te moedigen en te ondersteunen. De Europese deelnemers aan het onderzoek liepen hier duidelijk op achter.

30 procent van de Duitse respondenten zegt dat werknemers geen enkele regel in acht hoeven te nemen bij het gebruik van eigen apparatuur. In India, Frankrijk en de Peking-regio wordt het vaakst van werknemers gevraagd dat ze zelf de nodige aanpassingen doen om hun eigen apparaat geschikt te maken voor gebruik op de werkvloer.

Bron: PW Gids

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.