Productiviteit moet omhoog

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitMotivatieOrganisatiePrestatiemanagementVerandering
Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Hay Group onder 1660 topmanagers bij multinationals in meer dan 30 landen. Volgens het onderzoek beogen multinationals van over de hele wereld een groei van gemiddeld 5,4 procent in 2011, wat in de meeste gevallen meer is dan de voorspelde economische groei door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

In West-Europa willen bedrijven gemiddeld 5,1 procent groei behalen, een getal dat bijna drie keer hoger ligt dan de door het IMF voorspelde economische groei van 1,8 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat CEO’s erkennen dat het verbeteren van individuele prestaties van cruciaal belang is voor het behalen van de beoogde groei. Maar liefst twee derde geeft aan dat individuele prestaties de drijvende kracht zijn achter het realiseren van de prestaties van het bedrijf als geheel. Daarom is 52 procent van plan dit jaar individueel performance management gericht in te voeren.

Hoewel een en ander voor de CEO’s in theorie duidelijk is, is de uitvoering in de praktijk een ander verhaal. Het onderzoek wijst uit dat het managen van de prestaties vaak onvoldoende is afgestemd op de bedrijfsstrategie.

De CEO’s weten dat een goede afstemming van performance management op de strategie het verschil maakt en toch faalt bijna driekwart van de bedrijven om dit goed in te voeren. Bovendien geeft 76 procent van de bedrijven aan dat performance management nog onvoldoende aansluit bij de bedrijfscultuur en de daarbij heersende waarden en normen.

Nochtans beklemtoont 90 procent van de topmanagers dat de bedrijfscultuur grote invloed heeft op de effectiviteit van het performance management. Hoewel men dat erkent en begrijpt, verbindt toch maar 13 procent van alle bedrijven zowel strategie als cultuur met de performance managementcyclus.

Bron: PW Intermediair

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.