Proeftuin elektrische fiets voor woon-werkverkeer

40ArbeidsmarktArbeidsrechtFlexibiliteitOrganisatie
Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) en partners UGent, VITO en Traject starten het project ‘[email protected]’. Dat staat voor ‘elektrische mobiliteit voor woon-werk- en dienstverplaatsingen’ en moet nagaan of elektrische twee- of driewielers, al dan niet in aanvulling met andere duurzame mobiliteitsvormen, een volwaardig alternatief bieden voor werkgerelateerde verplaatsingen.

Voor het project zullen onder meer werknemers van BIVV, Ethias, Flexpoint, Janssen Pharmaceutica, UGent en VAB e-fietsen, e-scooters, e-vouwfietsen, e-bakfietsen en een prototype van een overdekte e-driewieler uittesten.

Ongeveer zes op de tien werknemers woont in een straal van 10 kilometer van het werk, een afstand die gemakkelijk met een elektrische fiets afgelegd kan worden, volgens VIM.

“Op basis van hun bevindingen wordt een draaiboek opgemaakt waarmee andere bedrijven zelf aan de slag kunnen gaan”, zegt Koen Valgaeren, algemeen directeur van het VIM. Daarnaast wordt onderzocht welke verwachtingen werkgevers en werknemers hebben met betrekking tot de dienstverlening en eventuele juridische en/of fiscale aanpassingen.

Het project krijgt de steun van openbare-vervoersmaatschappij De Lijn. Vlaams minister voor Innovatie Ingrid Lieten laat weten dat het project naadloos aansluit bij de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen van de Vlaamse regering. Het project loopt tot het voorjaar van 2016.

Bron: Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.