Promotie vraagt begeleiding

Bijna zes op tien managers schatten de uitdaging om een carrièrestap te volbrengen even stresserend in als het omgaan met een scheiding. Meer dan driekwart van de ondervraagde leidinggevenden zegt dat ze de overgang beter hadden kunnen maken als ze eerder hadden geweten dat hun nieuwe functie een geheel nieuwe manier van denken vereiste. Eén op drie zegt echter dat hun bedrijf weinig tot geen ondersteuning verleent op dit gebied. Hoe ouder de ondervraagde, hoe harder de roep om begeleiding.
Tot die conclusie komt het HR-adviesbureau Development Dimensions International (DDI). Men werkt keihard voor een promotie en is dolblij wanneer het lukt. Maar dan dringt de realiteit door: men staat er alleen voor, weet niet precies wat er verwacht wordt, mist de vorige functie die men eindelijk tot in de puntjes beheerste, heeft ineens geen vertrouwd netwerk meer en moet een plek zien te veroveren in een nieuwe groep. Het verhaal is overbekend en toch worden de persoonlijke gevolgen van een promotie nauwelijks erkend, laat staan dat de betrokkenen begeleid worden.
Het onderzoek wijst er voorts op dat bedrijven zich voornamelijk richten op de ‘harde’ vaardigheden en de ‘zachte’ vaardigheden negeren, terwijl die juist zo belangrijk zijn als iemand doorgroeit. Dat leidt tot problemen. Onder ‘zachte’ vaardigheden vallen bijvoorbeeld emotionele intelligentie en creativiteit, essentieel om nieuwe netwerken op te bouwen en samen te werken. Ook kantoorpolitiek speelt een grote rol bij overgangsproblemen. Volgens de bevraagde leidinggevenden is het de grootste zorg en de moeilijkste uitdaging bij het opklimmen.
Bijna de helft van de topmanagers, en een derde van de middenmanagers geeft toe hier niet op voorbereid te zijn. Verder klagen managers over moeilijkheden die ze ondervinden bij het opbouwen van het nieuwe netwerk dat ze voor hun functie nodig hebben. Ook vinden ze het in het begin moeilijk taken te moeten delegeren.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.