Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen
mobiliteit

Om haar medewerkers te motiveren voor een duurzaam woon-werktraject, lanceerde de provincie in oktober 2022 een nieuw fietsleaseplan. Dat bleek een schot in de roos: bijna 400 personeelsleden bollen deze maand met een gloednieuwe fiets naar het werk.

Vier maand geleden, op 1 oktober 2022, lanceerde de provincie Antwerpen voor haar medewerkers een nieuw fiscaal aantrekkelijk fietsleaseplan. Met succes: meteen zetten heel wat personeelsleden (een deel van) hun jaarlijkse eindejaarstoelage in voor een leasefiets. In de campus Provinciehuis stapt 25 procent van de personeelsleden in het fietsleaseprogramma, goed voor 178 fietsen. Verdeeld over diverse buitendiensten least 22 procent van het provinciepersoneel een nieuwe fiets. De fietslease was het populairst bij medewerkers van Het Rivierenhof (27). Meestal gaat het om elektrische stadsfietsen (180), bakfietsen (36) en speedpedelecs (65).

“Geweldig succes”

Gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Personeel, is tevreden. “Onze HR-administratie spande zich extra in om dit project in goede banen te leiden”, vertelt ze. “Niet voor niks: bijzonder fier stel ik vast dat ruim 22 procent van onze medewerkers deze kans aangrepen. Een geweldig succes dat we samen realiseren, en dat zowel onze gemotiveerde medewerkers als de mobiliteitsdoelstellingen van de provincie ten goede komt.”

De fietslease loopt over vier jaar, en de komende jaren worden nog bijkomende gebruikers van dit aanbod verwacht.

Gesubsidieerde medewerkers van het provinciaal onderwijs – dat zijn vooral leerkrachten – en het CLB kunnen voorlopig nog niet instappen in dit verhaal. De provincie is hierover in gesprek met het Agentschap Onderwijs. Zij onderzoeken de juridische mogelijkheden.

Foto: (c) Provincie Antwerpen

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.