Randstad Holding boekt bedrijfsverlies

Het nettoverlies van Randstad Holding dikte aan van 2,5 tot 3,3 miljoen. De omzet van de groep zakte met 4,3%, maar in België en Spanje was sprake van een ‘solide omzetgroei’. De groep kon zijn winstgevendheid verbeteren in België, Spanje en Frankrijk. In de afgelopen drie maand kwam de concernomzet uit op minder dan 1,22 miljard euro. Randstad zag zijn brutomarge dalen van 21,9 naar 20,4%. “De vraag was zoals verwacht zwak”, zegt algemeen directeur Ben Noteboom. De productiviteit steeg dankzij een inkrimping van het personeelsbestand. “In de meeste landen wonnen we marktaandeel”, zegt Noteboom. De uitbreiding van het marktaandeel blijft een van de prioriteiten. Voorgaande recessies leerden Randstad dat spelers die op een krimpende markt aandeel winnen, ook het best presteren wanneer de economie weer aantrekt. De afdeling inhouse services noteerde 10,5% meer omzet. Ze won in alle landen marktaandeel, maar zag de brutomarge zakken. Net als Adecco en Manpower geeft Randstad geen voorspelling voor heel 2003. Het concern denkt dat de brutomarges in het tweede kwartaal stabiliseren op het peil van de eerste drie maand en dat het bedrijfsresultaat dan lager uitvalt dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.